AMICUS má nástupce: Cloudový systém CGM MEDISTAR

Vzhledem k rostoucímu produktovému portfoliu CGM, novým možnostem IT technologií a omezeným možnostem rozvoje u starších ambulantních systémů, dojde postupně k omezení podpory našeho nejstaršího ambulantního systému AMICUS. Vystřídá ho nejnovější cloudový systém CGM MEDISTAR. Více o přechodu se dozvíte v článku.

Ambulantní systém AMICUS sloužil dlouhé roky více než 1 400 lékařů. Bylo nám potěšením pro ně v průběhu let ambulantní systém AMICUS vylepšovat a přizpůsobovat ho jejich požadavkům či požadavkům vyplývajícím z legislativy státu. Nyní však nadešel čas uvědomit si, že i přes značná pozitiva, kterými ambulantní systém AMICUS disponuje, se jedná o nejstarší ambulantní systém v portfoliu CompuGroup Medical. A to především po stránce používaných technologií, které nám do budoucna již neumožňují další rozvoj. 

 

CGM MEDISTAR_logoAMICUS_logo_zony

A proto se naše společnost rozhodla postupně ambulantní systém AMICUS omezovat a přiklonit se k modernějším, flexibilnějším a podstatně bezpečnějším technologiím, mezi které patří cloudový systém CGM MEDISTAR, který je oficiálním nástupcem ambulantního systému AMICUS. CGM MEDISTAR je plně přizpůsoben dnešním nárokům na flexibilitu a bezpečnost dat při práci lékařů a zdravotních odborníků. CGM MEDISTAR splňuje vysoké nároky na správu zdravotnické dokumentace pacienta včetně související administrativy a umožňuje přístup k datům odkudkoli.

 

Jsme samozřejmě plně připraveni uživatelům systému AMICUS s přenosem dat do nového ambulantního systému pomoci krůček po krůčku a můžeme Vás ubezpečit, že se opravdu není čeho bát. Každému bude k dispozici náš technik, který zařídí, aby převod dat proběhl komfortně a bez jakýchkoliv komplikací. Speciálně pro tento případ jsme pro Vás vyvinuli a připravili verzi LIGHT, která umožní převod dat zcela zdarma a AMICUS pro Vás zůstane jako archiv dat. Pokud Vám nebude vyhovovat varianta LIGHT, můžete zvolit individuální nastavení převodu dat do CGM MEDISTAR. I v tomto případě je samozřejmostí kompletní podpora našich techniků. V každém případě je pro Vás zajištěna poinstalační péče včetně pomoci s vyúčtováním. 

Snímek obrazovky 2022-04-28 091322

Nastal ten správný čas pro přechod na CGM MEDISTAR

✅ Můžete si vybrat mezi standardním převodem dat a LIGHT převodem za 1 Kč.

✅ Neplatíte žádné vstupní poplatky na licence. Vstupní poplatky se skládají pouze z převodu dat, implementace a zaškolení.

 Přejít můžete i na jiný G2 systém. Licence Vám převedeme 1 ku 1 (PC DOKTOR, MEDICUS Komfort nebo MEDICUS Profesionál).

✅ Na zákaznické lince systému CGM MEDISTAR se můžete mimo jiné těšit na známé hlasy. Technici systému AMICUS podporují i CGM MEDISTAR.

Vše je pro Vás připraveno, neváhejte nás kontaktovat. Tým našich profesionálních techniků je připraven Vám s přenosem dat do nového ambulantního systému pomoci krůček po krůčku a můžeme Vás ubezpečit, že se opravdu není čeho bát. Každému bude k dispozici náš technik, který zařídí, aby převod dat proběhl komfortně a bez jakýchkoliv komplikací. Navíc jsme pro Vás na začátek, a to až do odvolání, připravili Light převod dat ze systému AMICUS za 1 Kč a AMICUS Vám zůstane jako archiv dat. Pokud Vám nebude vyhovovat varianta LIGHT, můžete zvolit individuální nastavení převodu dat do CGM MEDISTAR. I v tomto případě je samozřejmostí kompletní podpora našich techniků. V každém případě je pro Vás zajištěna poinstalační péče včetně pomoci s prvním vyúčtováním.

Pro zjištění podrobností o přechodu na CGM MEDISTAR nás kontaktujte na
obchodním oddělení na tel: 246 007 820 nebo na e-mailu: obchod.cz@cgm.com

Mohlo by Vás zajímat

Téma měsíce | CGM blog (cgmsvet.cz)

Jak se Vám líbil článek?

Celkové hodnocení: 3.3/5

3 komentáře

  • Pavel Klaška 28. 4. 2022 upraveno
    Každá změna v programu komplikuje zažitý systém. Od X/1994(co jsem s Amicusem začal pracovat) mám tolik věcí zautomatizováno, že se bojím, že každá změna pro mě v každodenní praxi bude na obtíž. Pracuji přes "alty"(všude, kde to jde) a na obrazovku se ani nedívám. To s novým programem jistě nebude možné.
  • Dobrý den,
    v článku chybí to nejdůležitější:
    1. k jakému datu bude ukončena podpora AMICUSU?
    2. tedy do kdy musím zahájit akce k přechodu na nový sw a jak dkouho bude převod trvat?
    3. Jaká bude finanční politika CGM ohledně nového programu?
    4. jakým způsobem je řešena ochrana citlivých osobních údajů, když jsou všechy vystavené na internetu?
    Je k dispozici více detailnější popis nového programu?
    • Jakub Taške 13. 7. 2022 upraveno
      1. k jakému datu bude ukončena podpora AMICUSU?

      Termín ukončení uživatelské podpory ambulantního informačního systému AMICUS nebyl ze strany společnosti CGM zatím stanoven. K tomuto kroku určitě nedojde v následujících dvou letech. Konkrétní termín ukončení podpory systému AMICUS v tuto chvíli ovlivňují i události mimo vliv CGM, jako je například neočekávaná technologická změna třetích stran nebo bezprecedentní legislativní povinnost. Klíčovým faktorem pro stanovení konkrétního data ukončení uživatelské podpory systému, bude i celková délka procesu migrace dat všech zákazníků systému AMICUS. Prakticky ukončení uživatelské podpory znamená, že už nebudou uvolňované žádné další aktualizace systému AMICUS a nebude dostupná technická podpora. Systém jako takový může fungovat dál, nicméně nastane-li technologická změna např. aktualizace operačního systému, nebude už dostupná aktualizace, která by to vyřešila.

      2. tedy do kdy musím zahájit akce k přechodu na nový sw a jak dlouho bude převod trvat?

      V případě, že se rozhodněte pro CGM MEDISTAR, doporučujeme se s novým systémem seznámit co nejdříve. Stačí poptat nezávaznou prezentaci na www.cgmmedistar.cz nebo kontaktujte přímo naše obchodní oddělení na e-mailu obchod.cz@cgm.com, telefon 246 007 820. Samotný přechod na nový systém trvá jednotky týdnů. Záleží, jakou variantu převodu dat zvolíte a jak intenzivně se bude moci Vaše zdravotnické zařízení změně ambulantního informačního systému věnovat.

      3. Jaká bude finanční politika CGM ohledně nového programu?

      CGM MEDISTAR nemá žádné vstupní poplatky za licence. Platíte pouze měsíční paušál. Cena za případný převod dat a zaškolení je dle zvolné varianty. Veškeré informace o CGM MEDISTAR včetně kompletního ceníku naleznete na www.cgmmedistar.cz nebo kontaktujte naše obchodní oddělení na e-mailu obchod.cz@cgm.com, telefon 246 007 820.

      4. jakým způsobem je řešena ochrana citlivých osobních údajů, když jsou všechny vystavené na internetu.

      CGM MEDISTAR je provozovaný v profesionální certifikovaném datacentru v České republice. Přístup do aplikace je podmíněn dvojím ověřením uživatele, obdobě jako je to standardem při přístupu do online bankovnictví.
      Prohlášení o ochraně osobních údajů a Prohlášení o ochraně osobních údajů v produktu CGM MEDISTAR je k dispozici na www.cgmmedistar.cz. Součástí smlouvy o provozu systému CGM MEDISTAR je také zpracovatelská smlouva.

      5. Je k dispozici více detailnější popis nového programu?

      Na webových stránkách www.cgmmedistar.cz jsou všechny potřebné informace. Webové stránky jsou navíc provázané s naším zákaznickým portálem www.cgmsvet.cz, kde pravidelně informujeme o novinkách. Pro bližší seznámení se systémem doporučuji kontaktovat naše obchodní oddělení a poptat nezávaznou prezentaci včetně možnosti vyzkoušet demoverzi, která obsahuje pravidelně aktualizovanou online nápovědu všech funkcionalit.

Pro zobrazení nebo přidání komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.