AMICUS: Připravujeme k vydání červencovou verzi programu, podívejte se na změny posledního kvartálu

23. 7. 2024 Připravujeme k vydání červencovou verzi programu AMICUS®. Podívejte se na změny za poslední čtvrtletí.

Ve stručném přehledu přinášíme výčet změn v programu AMICUS za 2. kvartál roku 2024.

Kompletní aktuální přehled změn najdete v úvodních informacích každé aktualizace Vašeho programu AMICUS.

TémaFunkce
medikacePřestože vystavujete poukazy na vlhké krytí listinně, můžete si ušetřit čas vystavením poukazu se signálním kódem 0082747 a jeho odesláním na SÚKL elektronicky. AMICUS Vám tuto možnost nabídne. Pokud ji nepřijmete, doručte signální kód na pojišťovnu některým dosud používaným způsobem, ty zůstávají v platnosti.
Předvolený způsob předávání eReceptů a ePoukazů pro nově založené pacienty můžete nastavit v konfiguraci v menu Služby > Konfigurace > Karta pacienta > IÚ+ZÚ > eRp&ePoukaz. Totéž nastavení je dostupné i pod Služby > Konfigurace > Karta pacienta > Medikace > Konfigurace eRp a ePouk. > eRp&ePoukaz.
očkováníU pacientů 65+, kteří nebyli v posledních pěti letech očkovaní proti pneumokoku, AMICUS upozorní na možnost očkování. Upozornění se objeví v okně důležitá upozornění při vstupu do karty.
pojišťovnaVZP vydala novou metodiku očkování k 1. 7. 2024. Mění se vykazování ZUM při očkování proti chřipce (nově je zahrnutá OL EFLUELDA TETRA) a proti pneumokoku pro pacienty 65+ (ruší se příznak zvýšené úhrady). Příslušné úpravy jsme v AMICUSu udělali.
K 1. 7. 2024 se mění metodika vyúčtování péče VZP. Mění se formát dokladu č. 36 vyúčtování cest v návštěvní službě a číslo verze datového rozhraní. O potřebné změny se postará AMICUS automaticky, z Vaší strany není potřeba žádný zásah. Dávky za červenec odejdou v novém datovém rozhraní č. 6.2.45.
prac. nesch.V agendě eNeschopenky jsme doplnili pole pro zadání správce pojištění při přebírání DPN. Správného správce pojištění nastavte podle údaje na DPN přebíraného pacienta, týká se to pacientů s jinými správci než je 101- ČSSZ (Karta pacienta > Pr.n. > Přeber cizí > Čís.rozh.2020).
tiskopisyV elektronických laboratorních žádankách jsme na žádost laboratoří doplnili rozšíření nápovědy k metodě a poznámce. Pokud text rozšíření laboratoř nadefinuje, zobrazí se po najetí myši na název metody, resp. po najetí na modrou ikonku u poznámky (Karta pacienta > Tisk > Tiskopisy > eŽádanky).
Do tiskopisu List o prohlídce zemřelého jsme doplnili možnost uložení celého dokumentu do pdf souboru (Karta pacienta > Tisk > List o prohlídce zemřelého 3 > Ulož jako PDF). 
Do tiskopisu Lékařský posudek jsme doplnili možnost označení druhu prohlídky Vstupní / Výstupní / Periodická / Mimořádná (Karta pacienta > Tisk > Lékařský posudek 1).
tiskopisy, opravy chybV posudku Řízení vozidel 2 se při volbě Přidej ze staršího neaktualizovalo datum vystavení posudku. Chyba je opravená (Karta pacienta > Tisk > Řízení vozidel 2).
V tiskopisech Poukaz FT program při založení nenaplnil automaticky cave a chybně přepisoval text výkonu. Chyba je opravená (Karta > Tisk > Poukaz na vyšetření FT A5 3, FT A4 3, FT A5-SEVT).

.

Považujete tento článek za užitečný? Ohodnoťte ho, prosím, nebo se podělte s kolegy o Váš názor v diskuzi.

Petr Krásný

Fotogalerie

Jak se Vám líbil článek?

Celkové hodnocení: 5/5