Časová razítka - přerazítkování elektronické dokumentace vyřešíme za Vás

Už téměř 5 let umožňují systémy CGM vytvářet kvalitní elektronickou dokumentaci opatřenou elektronickým podpisem a kvalifikovaným časovým razítkem (QTS).

Od uvedení naší služby na poskytování kvalifikovaných časových razítek uplynul již nějaký čas. Za tu dobu jsme našim zákazníkům zprostředkovali téměř 8 miliónů časových razítek zajišťující tvorbu elektronické dokumentace plně v souladu se současnou i plánovanou legislativou. Díky produktům a službám CGM je tak u našich zákazníků téměř 8 milionů dlouhodobě platných elektronických dokumentů.

TS-4_LTV_v2
"Long term documents" - dokumenty pro dlouhodobé uchování (vznik, validace)

Proč jsou kvalifikovaná časová razítka pro vedení elektronické dokumentace důležitá? Zjednodušeně - garantují čas, ve kterém byl dokument elektronicky podepsán, a prodlužují platnost elektronických dokumentů. Ale i časová razítka mají omezenou platnost. Konkrétně kvalifikovaná časová razítka poskytnutá našim zákazníkům v období od uvedení naší služby na trh (březen 2019) do července 2023 mají platnost do 24. 10. 2024. Těmito časovými razítky jsme opatřili za uvedené období přes 6 milionů dokumentů!

Chcete mít o elektronickou dokumentaci také postaráno? Kontaktujte naše obchodní oddělení. Rádi Vám představíme modul eParafa i službu Kvalifikovaných časových razítek.

Obchodní oddělení je pro Vás k dispozici každý všední den od 8:00 do 16:00 na tel.: 246 007 820 nebo
e-mailu: obchod.cz@cgm.com.

Aby byla elektronická dokumentace, vedená v ambulantních systémech CGM s modulem eParafa a službou Kvalifikovaných časových razítek, i nadále platná, zajistíme za Vás hromadné přerazítkování (prodloužení platnosti) všech dokumentů s blížící se expirací kvalifikovaného časového razítka.

Proto nyní připravujeme do všech našich ambulantních systémů funkcionalitu pro hromadné přerazítkování dokumentů, aby se prodloužila jejich platnost. Nová časová razítka mají platnost do 27. 3. 2030.

O tom, jak bude hromadné přerazítkování fungovat ve Vašem konkrétním ambulantním systému, Vás budeme informovat začátkem roku 2024. Každopádně již dnes Vám můžeme prozradit, že přerazítkování dokumentů novými časovými razítky bude pro zákazníky s paušální platbou za Kvalifikovaná časová razítka provedeno v rámci jejich stávajícího paušálu.


Pokud chcete vědět o problematice elektronicky podepsané dokumentace a časových razítek více, můžete se podívat na náš miniseriál:

Fotogalerie

Jak se Vám líbil článek?

Celkové hodnocení: 3.3/5