DENTIST+: Vlastní sloupce v kartotéce a frontě se signalizací uplynutí doby od posledního vykázání

V informačním systému DENTIST+ lze již delší dobu vytvořit v kartotéce vlastní sloupec, jehož obsahem bude uvedeno datum posledního vykázání úkonu zvoleného kódu nebo kódů – stejně jako je uvedeno ve sloupci „Posl. prev.“ uveden datum posledního vykázání prevence nebo ve sloupci „Nejbližší návštěva“ uveden datum nejbližšího termínu objednání daného pacienta.

Jako hezký příklad vlastního sloupce z praxe může posloužit příklad kódu 00913 – datum posledního vykázání OPG. Již přímo v kartotéce je vidět, zda je možné pacientovi udělat nový snímek hrazený ZP. Personál tedy ani nemusí otevřít kartu a může pacienta přímo připravit na OPG.

V praxi se ukázalo, že by bylo vhodné viditelněji tuto situaci signalizovat, proto jsme v poslední verzi umožnili v definici vlastního sloupce zvolit barevnou ikonu s volbou počtu dní od posledního vykázání, kdy se má tato ikona zobrazit.

Především v závislosti na odbornosti a osvědčeních (podrobná pravidla jsme uvedli taktéž v článku Vylepšení kontrol u výkonu 00913) si tedy můžete individuálně nastavit, kdy signalizační ikonu zobrazovat.

A tuto funkci jsme na žádost zákazníků přidali i do funkce Fronta pacientů, nejen do kartotéky.

Jak si zavést vlastní nový sloupec?

  1. V kartotéce nebo Frontě pacientů klikněte na ikonu nastavení (ikona nastaveni_m).
  2. V levém postranním panelu klikněte na ikonu [Přidat vlastní sloupec].
  3. V zobrazeném formuláři vyplňte název sloupce, seznam kódů (je-li jich více, které chcete kontrolovat současně, oddělte je čárkou).
  4. Pokud chcete upozorňovat i ikonou, zadejte počet dní a vyberte, jakou ikonou chcete uplynutí dostatečně dlouhé doby signalizovat.
  5. Klikněte na tlačítko [OK], vlastní sloupec se zařadí na konec seznamu sloupců. Jeho pořadí můžete změnit například ikonou [Snížit pořadí sloupce] nebo jej myší přímo v kartotéce nebo frontě pacientů přesunout na požadovanou pozici.
Definice vlastního sloupce se signalizační ikonou.
Definice vlastního sloupce se signalizační ikonou.
Příklad vlastního sloupce se signalizací ve frontě pacientů. Stejně může vypadat i kartotéka.
Příklad vlastního sloupce se signalizací ve frontě pacientů. Stejně může vypadat i kartotéka.

Jak se Vám líbil článek?

Celkové hodnocení: 5/5