Jak Vám DENTIST+ může pomoci při hromadném Ag testování ve firmách či školách?

Pokud budete zajišťovat hromadné testování ve firmách nebo školách, DENTIST+ Vám může zjednodušit administrativu při zakládání nových pacientů a předávání výsledků do systému ISIN. Využijeme k tomu moduly eNeschopenka a eKontrol. Pokud licenci modulů nevlastníte, nevadí, můžete použít bezplatnou 35denní demoverzi (i pokud jste již v minulosti modul zkoušeli a zkušební doba již exspirovala).

Ruku na srdce  v tomto případě jde především o rychlost a tento článek Vám pomůže zjistit, jak co nejrychleji provést nezbytné legislativní agendy související s antigenním testováním.

Jak co nejrychleji založit pacienta?

Vždy musíte u pacienta zadat rodné číslo. Na jeho základě se může z ČSSZ stáhnout pomocí modulu eNeschopenka jméno a příjmení pacienta a adresa jeho trvalého bydliště.

Pokud používáte modul eDávky a máte napárovaný certifikát na VZP B2B, můžete navíc využít modulu eKontrol pro stažení kódu zdravotní pojišťovny pacienta a jeho druhu pojištění. Nemáte-li eDávky, kód pojišťovny samozřejmě můžete dopsat ručně.

Bez jakýchkoliv modulů si můžete program nastavit tak, aby se nově zadávaný pacient přidával jako CIZÍ (nevytvářela se registrace) a netiskl se registrační lístek!

Nastavení modulu eNeschopenka

Pro fungování modulu eNeschopenka jsou důležité dva body:

  • Musíte vlastnit SSL certifikát od SÚKLu (máte, pokud používáte eRecept!).
  • Musíte mít nastavené tzv. IČPE. To máte přiděleno a pokud používáte eRecept, můžete si jej jednoduše stáhnout.

Samotné spuštění a nastavení IČPE je možné provést při přidávání pacienta po zadání rodného čísla. Klikněte na tlačítko [Načti OÚ z ČSSZ] ❶, potvrďte demoverzi. Poté klikněte na Nastavení modulu ePN ❷ a v něm na konci řádku Výchozí IČPE na tlačítko ❸. V seznamu klikněte na ikonu ❹. Stáhne se IČPE a všechny formuláře potvrďte tlačítkem [OK].

Nastaveni_EPN_1

 

Nastaveni_EPN_2

Nastavení modulu eKontrol

eKontrol lze použít, pokud používáte modul eDávky (v tomto případě máte napárovaný Váš osobní public certifikát na B2B VZPnestačí mít tento certifikát napárovaný na VZP Point). A právě tento certifikát můžete použít i pro modul eKontrol.

V menu Nastavení > Uživatelské preference vyberte záložku /eKontrol a ISIN/ ❶ a zde klikněte na tlačítko [Nastavení modulu] ❷. Potvrďte souhlas s demoverzí a v následujícím okně vyberte Váš PUBLIC certifikát ❸, který máte nastavený i v eDávkách. Všechny formuláře potvrďte tlačítkem [OK].

Nastaveni_EKZ

Nastavení přidávání nového pacienta

Pacienti pravděpodobně budou CIZÍ, nebudete vytvářet registrace. Můžete tedy program nastavit tak, aby ve výchozím nastavení přidával pacienty jako cizí a případně nenabízel k tisku registrační lístky.

Při přidávání pacienta v dolní části formuláře klikněte na tlačítko [Nastavení] ❶. Zde můžete vypnout tisk registračního lístku ❷ a nastavit výchozí cizí pacienty ❸. Nastavení potvrďte tlačítkem [OK].

Nastaveni_PridavaniPac

Jak co nejjednodušeji předat výsledek testu do systému ISIN?

Po vykázání kódu 99949 se nabídne formulář, ze kterého můžete vytisknout pacientovi výsledek testu, a tlačítko pro předání záznamu do ISINu. Přímo z tohoto formuláře je také možné zobrazit [Nastavení] ❶. Zde můžete nastavit, aby se přenášely i kontakty ordinace (telefon, e-mail) ❷.

Nastaveni_CovidZadanka


Kontakty lze nastavit v menu Nastavení > Zdravotnické zařízení, záložka /Pracoviště/ ❶, upravit dané pracoviště a na záložce /Kontakty/ ❷ přidat ❸ telefon (mobil nebo telefon) a e-mail.

Nastaveni_ICP_kontakty

Existují i nějaké další možnosti, jak si zjednodušit práci?

Ano. Další možné zjednodušení může být pořízení zařízení NEKLEPAT CZ, které umí přečíst informace z kartičky pojištěnce a pacienta přímo založit. Více informací se dozvíte na webových stránkách www.neklepat.cz.

Dalším pomocníkem může být hromadné založení pacientů ze seznamu, které Vám dodá firma pro kterou antigenní testování provádíte. Více informací nalezente v tomto článku: Hromadné Ag testování - import pacientů od zaměstnavatelů.

 

Nyní si můžete navíc bezplatně opět aktivovat i všechny demoverze modulů, které Vám zejména zakládání pacientů výrazně usnadní i urychlí. 

 

 

Jak se Vám líbil článek?

Celkové hodnocení: 5/5