MEDICUS: Upozornění na možnost očkování pacientů starších 50 let proti klíšťové encefalitidě

Uživatelé s odborností 001 budou při vstupu do karty pacienta automaticky upozorněni na možnost aplikace vakcíny FSME-IMMUN pacientům starším 50 let.

Upozornění při vstupu do karty

Upozornění při vstupu do karty pacienta je dostupné pro uživatele s odborností 001. Upozornění se zobrazí u pacientů starších 50 let, kterým:

  1. nebyl v posledním roce vykázán ZULP 0215956, nebo
  2. nemají v agendě očkování zadané očkování FSME-IMMUN.

fsme-informace
 
Po stisku tlačítka Ano se otevře formulář očkování s vyplněnou očkovací látkou FSME-IMMUN (0215956). Pokud ještě nepoužíváte eOčkování a nemáte tuto látku nadefinovanou, automaticky se vytvoří a přiřadí se k ní i výkon (02125), ZÚM (0215956) a diagnóza (Z241).

V případě stisknutí tlačítka Ne se upozornění zobrazí při opětovném vstupu do karty pacienta. Toto upozornění lze na následující tři měsíce odložit volbou „Příští 3 měsíce nezobrazovat“.

Stisknutím tlačítka Objednat se otevře kalendář, kde si můžete pacienta objednat na dohodnutý termín.

Funkcionalitu můžete kompletně deaktivovat volbou Konfigurace > Nastavení, vlevo vyberete Ostatní, vpravo poté zrušíte volbu „Upozornit na možnost očkování FSME-IMUNN při otevření karty“.

Přehled potenciálních pacientů pro očkování proti klíšťové encefalitidě

V nabídce Sestavy je nově doplněna funkcionalita „Přehled pacientů k očkování (FSME-IMMUN)“. Systém k danému dni vyhledá pacienty starší 50 let, které je možné touto látkou očkovat. Máte možnost si nastavit, zda do výsledku zahrnout pouze registrované pacienty nebo změnit den, ke kterému se možnost očkování pacientů vypočítá.

fsme-prehled-pacientu

Pacientům je možné pomocí modulu CGMesky odeslat pozvánku na očkování přímo z tohoto formuláře. Po stisknutí tlačítka Odeslání SMS se otevře okno CGMesek s výchozím textem zprávy.

Jak se Vám líbil článek?

Celkové hodnocení: 0/5