Novinka — výsledky online kontrol registrací přímo v DENTIST+ (eKontrol)

Reagujeme na novou legislativu, která mění princip registrací pacientů u stomatologů a způsob čerpání financí od zdravotních pojišťoven. Přímo v programu DENTIST+ prostřednictvím modulu eKontrol a online B2B služeb máte nově od aktualizace 1.0.2740 možnost zobrazit i registrujícího stomatologa (014)!

Vylepšení modulu eKontrol o online kontrolu stavu registrace pacienta pro odbornost 014

V nové verzi je již modul rozšířený o online kontrolu registrací pro odbornost 014  tedy kontrolu pracoviště, na kterém má daného pacienta zaregistrovaná pojišťovna. Pokud vrácená data neodpovídají skutečnosti (např. některý kolega pacienta omylem zaregistroval), doporučujeme vytvořit nový registrační lístek  tzn. ideálně nechat pacienta znovu podepsat registrační list s aktuálním datem.

Pokud ještě nemáte eKontrol, v této verzi si můžete spustit jeho demoverzi, případně ho rovnou objednat zde. Uživatelům, kteří mají v modulu eDávky napárovaný komerční certifikát na B2B VZP, se nabídne demoverze přímo ke spuštění v notifikačním centru.
Pro funkčnost modulu je nutné mít napárovaný certifikát na B2B VZP. Pokud takový certifikát máte, můžete si ho nastavit a ručně demoverzi spustit v menu Nastavení > Uživatelské preference, záložka /eKontrol / ISIN/ a zde přes tlačítko [Nastavení modulu] nastavit přístupový certifikát.

Jak snadno řešit možné konflikty?

Kontrola informací probíhá po nastavení zcela automaticky při otevření karty pacienta a díky barevné signalizaci máte vše pod kontrolou.

 

EKR2_1

 

V detailním formuláři dojde k porovnání informací i s možností prokliknutí do agend, ve kterých můžete provést rychlou korekci údajů. Stavy a signalizace eKontrolu:

Gif_EKR

V případě, kdy služba nenajde v kapitačním centru žádnou registrace pro daného pacienta, který by měl být u Vás registrován, doporučujeme ho znova zařadit* do dávky registračních listu (80). Tímto ho zdravotní pojišťovně opět nahlásíte a měl by se po zpracování pojišťovnou v kapitačním centru objevit.

Poznámka *: Na porovnávacím formuláři klikněte na text: Otevřít registraci pacienta k PZS, který Vám zobrazí záložku /Registraci/ daného pacienta, kde klikněte na tlačítko [Znovu zařadit na dávku 80].
Druhou možností je vytvořit dávku registračních listů pro všechny registrované pacienty v menu Vykazování > Vytvoř dávky > (o) Dávky registračních listů (80) a nechat volbu  [ ] Pouze nové registrační listy (doposud neodeslané do ZP) nezaškrtnutou.

EKR3

Jak postupovat, když chcete eKontrol používat na více počítačích?

Modul eKontrol potřebuje ke komunikaci správně napárovaný certifikát (komerční) na VZP B2B. Pokud tento certifikát nechcete kopírovat na další počítače nebo do jiných účtů Windows, je možné nainstalovat komunikační bránu na hlavní počítač a komunikovat skrz ni (musí být nainstalovány balíčky CGM Server a eKontrol Server, balíčky jsou ke stažení zde). Certifikát se poté vloží do účtu hlavního počítače a ostatní účty nebo počítače budou vyžívat certifikát na serveru, aniž by tito uživatelé měli přímý přístup k certifikátu.

Nastavení komunikace přes komunikační bránu lze provést v menu Nastavení  > Uživatelské preference, záložka /eKontrol a ISIN/, tlačítko [Nastavení modulu…], zde vybrat volbu (o) Používat komunikační bránu a v [Administraci brány…] vybrat správný certifikát.
 

Jak snadno řešit možné konflikty?

 

Co patří mezi hlavní výhody eKontrol:

  1. Hlavní výhodou je zejména eliminace případů, kdy zdravotní pojišťovna odmítne proplatit provedou péči (např. u výkonů 00900, 00901, 00904, nový signální kód 00905, 00906, 00907 a 00946)
  2. Kontroluje registraci pacienta k praktickému lékaři, stomatologovi či gynekologovi.
  3. Průběžně kontroluje data pro bezchybné vyúčtování.
  4. Snižuje množství opravných dávek.
    • Automaticky zjistí kód a druh pojištění.
  5. Ideální doplnění komunikace s ČSSZ (díky eNeschopence) o komunikaci s VZP.
    • Založení pacienta je pak možné pouze po zadání rodného čísla - zdravotní pojišťovna, druh pojištění se díky eKontrolu stáhnou a předvyplní automaticky.
  6. Automaticky kontroluje ZP – bez nutnosti osobní kontroly zdravotní kartičky pacienta.
    • Tímto si výrazně ušetříte čas a případné problémy s řešením toho, že Vám pacient zapomněl nahlásit změnu zdravotní pojišťovny.
  7. Snižuje riziko nevydání receptu lékárnou.

 

Další informace k zakoupení modulu eKontrol najdete zde: eKontrol - online kontrola registrace pacientů nově i pro stomatology a gynekology

Jak se Vám líbil článek?

Celkové hodnocení: 4.4/5