Odesílejte CGM CLICKBOX zprávy včetně podepsaného PDF dokumentu

V připravovaném zákoně o Zdravotních službách (dosud platný zákon 372/2011 Sb) je mimo jiné řešeno i předávání zdravotní dokumentace. V § 55a je výslovně uvedeno, že se záznam opatří kvalifikovaným elektronickým časovým razítkem a uznávaným elektronickým podpisem. S ambulantním systémem PC DOKTOR a službou CGM CLICKBOX můžete být o krok napřed.

Pokud používáte zároveň systém PC DOKTOR a službu zabezpečené komunikace CGM CLICKBOX, pak Vaše komunikace v rámci lékařského prostředí plně splňuje uvedené podmínky.

Při vystavení Lékařské zprávy, pokud si vyberete příjemce z řad uživatelů CGM CLICKBOX, Vás systém provede vygenerováním podepsaného PDF dokumentu opatřeného časovým razítkem a odesláním adresátovi ve standardu DASTA (Český národní datový standard pro výměnu informací ve zdravotnictví ve formě xml souboru odkazujícího na PDF přílohu).

Pro podepsání lékařské zprávy není nutné mít zakoupený modul eParafa!

Jak postupovat?

  1. Uložte lékařskou zprávu tlačítkem [Ulož a odešli] CB_uo
  2. Nabídne se Vám Tisk zprávy.
  3. Vyberte volbu [eParafa] CB_ePf
  4. Vygenerujte PDF dokument, opatřený časovým razítkem a elektronickým podpisem.
  5. Finální odeslání proveďte tlačítkem [Odeslat]CB_odeslat

CB_all

Příjemce obdrží dva soubory:

  • XML soubor ve formátu DASTA s údaji o pacientovi a vlastní lékařskou zprávou, pro případné další zpracování v ambulatním systému.
  • právně průkazný, elektronicky podepsaný PDF dokument

Pokud je na příjmové straně uživatel se systémem PC DOKTOR, dojde k napárování na existujícího pacienta nebo založení nového pacienta, založení konsiliárního vyšetření obsahující odeslanou Lékařskou zprávu a připojení PDF dokumentu k dokumentaci pacienta.

Připojení dalších příloh ke zprávě

Před odesláním zprávy máte možnost k ní připojit ještě další přílohy. To provedete z okna CGM CLICKBOX kliknutím na tlačítko [Zobrazit možnosti]. Zobrazí se Vám rozšířené nastavení s možností přes tlačítko [Připojit dokument] doplnit do zprávy další přílohy. Po kliknutí na tlačítko se zobrazí seznam Připojených dokumentů pacienta. Ze seznamu vyberte dvojklikem požadovaný dokument a ten se vloží do zprávy. V případě potřeby je možné si kliknutím na tlačítko [X] zobrazit vložené dokumenty a případně vybraný dokument klávesou [Delete] smazat.

clickbox_pripojeni prilohy2

 

Mohlo by Vás zajímat

Nastavení odesílání podepsaného PDF s lékařskou zprávou

 


Jednoduchého průvodce aktivací služby najdete pod jménem svého ambulantního systému:

PC DOKTOR / PC DENT: Návod_PC-DOCTOR

MEDICUS: Návod_MEDICUS

AMICUS: Návod_AMICUS

CGM MEDISTAR: Návod_CGMMEDISTAR

Fotogalerie

Jak se Vám líbil článek?

Celkové hodnocení: 4.6/5