Řešíte podepisování dokumentů pacienty? Jde to i elektronicky

Přechod na elektronickou dokumentaci vyvolává u mnohých lékařů otázku, zda veškeré úkony, ke kterým sloužila propiska a papír, je skutečně možné nahradit i v elektronické verzi. V CGM k elektronizaci přistupujeme komplexně a snažíme se jít krok po kroku běžného dne v ordinaci lékaře. Bereme tak v potaz i pokročilé požadavky, ke kterým dodáváme uživatelsky přívětivá řešení. A právě jedním z nich je elektronické podepisování dokumentů pacienty.

Pro správnost vedení zdravotnické dokumentace v elektronické podobě je žádoucí dokumenty opatřit elektronickým podpisem a v ideálním případě i časovým razítkem. V některých situacích je ale také potřeba připojit do lékařské dokumentace podpis samotného pacienta. Ani tomuto kroku elektronická verze dokumentace nepřekáží. Řešíte-li často podepisování souhlasů pacienta či jiných prohlášení, která doplní Vaši dokumentaci, může Vám posloužit zařízení SignPad. To podporuje tzv. biometrický podpis nebo také viditelný digitální podpis.

Tento způsob podepisování je v dnešní době již standardně používán na poště, v bance či při doručování zásilek. Jedná se o podpis velmi podobný tomu, na který jste zvyklí v papírové komunikaci. Za použití speciálního pera a podložky se podpis jednoduše přenese do elektronické formy. Jde o bezpečnou metodu podpisu elektronických dokumentů díky zápisu originálních a jedinečných charakteristik, jako jsou rychlost, zrychlení a tlak osoby na podložku při podpisu.

 

Situace, kdy se Vám SignPad bude hodit

  • podpis registračního lístku
  • potvrzení převzetí posudků různých typů
  • souhlasy s očkováním a dalšími zákroky
  • potvrzení odmítnutí léčby
  • souhlasy s předem naplánovanými platbami za lékařské úkony
  • podpis pacientů přímo v záznamu dekurzu u výkonu edukace
  • jiné informované souhlasy

 

Je-li to potřeba, všechny dokumenty je možné opatřit podpisem pacienta i lékaře. Elektronicky pořízený podpis má navíc větší váhu při ověřování pravdivosti. Zatímco ověřování vlastnoručního podpisu funguje na principu srovnávání dvou obrázků s podpisy, dynamický biometrický podpis, který Vám umožňuje zařízení SignPad, obsahuje na pozadí (kromě výsledného obrazu podpisu) oku neviditelnou biometrickou vrstvu, jejíž součástí jsou rychlost pohybu (případně zrychlení) a tlak na podložku v každém okamžiku podpisu.

 

Úspora papíru, toneru a místa na archivaci dokumentů

Uživatelské pohodlí pro lékaře i pacienta

Plné propojení s ambulantním systémem

Větší váha ověřování pravdivosti podpisu

 

SignPad je ve dvou verzích dostupný jako doplněk modulu eParafa, která slouží k elektronizaci zdravotnické dokumentace.

Pokud máte zájem o více informací o SignPadech, případně o objednání zařízení do Vaší ordinace, kontaktujte prosím naše obchodní oddělení na e-mailové adrese obchod.cz@cgm.com nebo na telefonním čísle 246 007 820. Rádi Vám zodpovíme Vaše dotazy a poradíme s výběrem SignPadu přímo na míru Vaší ordinace.

 

Přechodu na moderní způsob vedení elektronické dokumentace nebudete litovat.

 


Mohlo by Vás zajímat:

Správně vedená elektronická dokumentace díky eParafě doplněné o CGM Časová razítka

Nezapomínejte na časová razítka při vedení elektronické dokumentace

Jak se Vám líbil článek?

Celkové hodnocení: 4.2/5