Výpadky a nedostupnost léků v systému PC DOKTOR

Chcete mít v systému PC DOKTOR aktuální informace o výpadcích dodávek léků, o jejich obnovení, případně o ukončení na český trh? Připravili jsme pro Vás řešení. Stačí pouze nainstalovat nejnovější verzi systému a povolit stahování a aktualizaci těchto údajů.

Státní ústav pro kontrolu léčiv vydává pravidelně každý den aktualizované informace o zahájení, přerušení, obnovení a ukončení dodávek léků. Připravili jsme pro Vás řešení, které tyto informace zpracovává a zajišťuje jejich aktualizaci ve Vašem systému.

Funkce bude dostupná pro všechny uživatele ve verzi 3/2023. Už nyní si ji můžete vyzkoušet po instalaci nejnovější aktualizace z tohoto odkazu https://pcd-update.cgm.cz/DoktorSfx.exe 

Aktivace funkcionality automatického stahování informací o nedostupnosti léčiv

V nabídce Služby - Implementace systému - Implementace systému zvolte záložku Aktualizace číselníků. Zde zatrhněte položku Získávání informací o dodávkách léčiv.
Při následném spuštění systému PC DOKTOR dojde k automatickému stažení kompletních aktuálních informací o dodávkách léčiv. Z důvodu velikosti souboru dojde k promítnutí těchto informací do systému až při ukončení aplikace.

Veškeré další aktualizace těchto informací jsou již získávány formou rozdílového souboru a jsou pravidelně automaticky denodenně ve Vašem systému aktualizovány.

Zobrazení informace o nedostupnosti léčiv

Kdykoliv si zobrazíte nabídku léčiv (např. při vystavování receptu) nebo si zobrazíte trvalé léky pacienta, vždy dojde k získání případné informace o výpadku dodávky léku nebo o ukončení dodávky léku na trh. Tato informace je zobrazena ikonou s písmenkem   i .

Po stisku levého tlačítka myši na této ikoně se Vám zobrazí podrobné informace. V případě přerušení dodávky i datum očekávaného obnovení dodávky. Dále jsou uvedeny i informace o možných náhradách daného léku.

Fotogalerie

Jak se Vám líbil článek?

Celkové hodnocení: 4.7/5